Facebook vs. Honlap – kell egyáltalán mindkettő?
Microsoft Partner

Facebook vs. Honlap – kell egyáltalán mindkettő? Marketing Aktuális

Ma már egy magát komolyan vevő vállalkozás, ha mással nem is, egy Facebook oldallal mindenképp rendelkezik. Emellett néha becsúszik még egy Instagram profil, de itt általában meg is áll a tudomány, a Twittert itthon alig használják, a Tik-Tokról pedig senki nem tudja pontosan, hogy micsoda. A sok platform között nagyon könnyű elkeveredni és elfelejtkezni az egyik legfontosabbról: a könnyen átlátható, modern külsejű, mobilon is kiválóan futtatható honlapról.

Honlap? Van Facebook oldal, akkor meg minek?

Igen, ezzel a kérdéssel rendszeresen találkozunk. „Az emberek ma már a Facebookon lógnak, ott láthatják a legtöbben a hirdetésemet!” – jön a kifogás, mikor felvetődik egy honlap fejlesztése vagy felépítése. Ez pedig jogos. Az emberek többsége valóban a közösségi médiában találkozik először egy-egy vállalkozással, legyen szó kőművességről, étteremről vagy éppen újrahasznosított ékszerekről.

Azonban a tény, hogy a közösségi médiában találkozik vele, még önmagában nem jelent semmit. Ha konkrét problémára keres valaki megoldást, akkor a honlapot fogja megkeresni, attól remélünk ugyanis érdemi információt. Milyen ételek vannak az étlapon és mennyibe kerülnek? Tudok-e helyet foglalni online? Meg tudom-e venni a jegyet a moziba/színházba? Ez csak néhány példa a mindennapi életünkből, amire a választ nem a Facebook oldalon, hanem a vállalkozás honlapján keressük.

Megvan! Akkor spórolok a Facebookon és befektetek a honlapba!

Ez sem éppen tökéletes terv. Azt természetesen mi sem állítjuk, hogy felesleges Facebook oldalt üzemeltetni (hogy nagyon messzire ne menjünk: ide kattintva elérhető a miénk), viszont tény, hogy ma már egy szép, modern, átláthatóan felépített honlap olyan, mint egy egyedi névjegykártya. Míg a Facebook azt mutatja meg, hogy milyen jól működik és milyen könnyen elérhető a vállalkozás (lásd: iroda), addig a honlap magát a brandet, a márkajegyet erősíti. Önmagában egyik sem olyan erős, mint ha a kettőt összekapcsoljuk.

De hát erre a gatyám is rámegy…

Nem feltétlenül! Mi az ONEO Systemnél egy olyan rendszert fejlesztettünk ki, melynek segítségével költséghatékonyan, akár külön fejlesztőre való költés nélkül futtathatja weboldalát. Akármilyen régen is volt fejlesztve, a mi rendszerünkön modern külsőt adunk neki, a tartalmat pedig akár fejlesztő nélkül, a honlap tulajdonosa is tudja szerkeszteni!

Ráadásul, ha nem elégedett, nyugodtan elállhat a rendeléstől: az ONEO-nál ugyanis egy ingyenes felmérés után a legtöbb esetben ingyenesen át tudjuk hozni a honlapját a saját rendszerünkbe. Megmarad a külső, megmarad minden tartalom. Ha akarja, kicsinosítjuk, sőt, új funkciókat is bele tudunk tenni. De a lényeg: 14 napig ingyenesen kipróbálhatja az új rendszert, sőt, még később is meggondolhatja magát, hiszen 45 napon belül 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! És még mielőtt megfogalmazná a gondolatot: havi 4.990 Ft-ról beszélünk, úgyhogy túlzás nélkül állíthatjuk, hogy költséghatékony megoldást kínálunk.

Váltson most!

Megrendelem az ingyenes, szerkeszthető próbaoldalamat!