ONEO - A koronavírus az online piac szárnyalását hozhatja
Microsoft Partner

A koronavírus az online piac szárnyalását hozhatja Aktuális

A koronavírus egy új típusú válságot hozott el a világba. A korábbiakkal szemben – bár összességében tudjuk, hogy a világgazdaság zsugorodni fog – most egyértelműen látható, kik lesznek biztosan a válság nyertesei.

Gazdasági válság jön

Ma már kevesen vitatják, hogy a koronavírus járványt gazdasági válság is fogja kísérni. A jelentős bizonytalanság, a vírus kiszámíthatatlansága miatti változó intézkedések mind-mind megnehezítik, hogy egy vállalkozás tervezzen.

A legutóbbi válsághoz képest, sokkal több új kihívással kell megküzdeni. Nem kell őket hosszasan sorolni, hiszen mindenki hallott róluk. Home office, karanténba kerülő alkalmazottak és ellehetetlenülő üzleti utak nehezítik életünket, hogy csak egy néhányat említsünk.

Az is új, hogy már a válság legelején látható, kik azok, akik szinte biztosan megerősödve lépnek majd színre az új világban.

Mindig vannak nyertesek

Minden gazdasági visszaesésnek vannak nyertesei. Általánosan elmondható, hogy akik képesek egy ilyen helyzetbe innovatívan beleállni, akik bele tudják ebbe forgatni a tartalékjukat (legyen az pénzügyi vagy humán), azok közül kerülnek ki az igazi győztesek.

Élő példa erre a 2008-as összeomlásból a Samsung, ami ezen az úton vált piacvezetővé. A mindenki által ismert nagy név mellett, természetesen számos kisvállalkozást is találhatnánk, aki megerősödött.

Most egy kicsit más a helyzet. Vannak győztesek, akik már most látszódnak. Ami bennük közös, az a meghatározó online jelenlét.

A trend nem ma kezdődött

Az e-kereskedelem szárnyalása nem ma kezdődött. A Statista adatai, illetve prognózisa alapján 2014-től 2021-ig 246,15% lesz az online kiskereskedelmi forgalom növekedése. Az azonban egyértelmű, hogy a koronavírus jelentősen felgyorsította ezt a folyamatot.

Ma már nem csak a webáruházakra kell gondolni, mikor e-kereskedelemről beszélünk. Egy Facebook-on és általában az online térben aktív kisvállalkozót sokkal jobb eséllyel találnak meg, mint azt, aki hanyagolja azt. A hiteles webes megjelenés könnyen elősegítheti a potenciális ügyfelek bizalmát, miközben az ellenkezője akár a fordítottját is elérheti. Egy honlap, ami láthatóan 2014-ben frissült utoljára, nem működik rendesen mobilon, vagy csak általában nem halad a korral megjelenésben, akár továbblépésre is sarkallhatja a potenciális megrendelőt.

Még nem késő beszállni

A gyorsan megváltozott helyzetre még nem késő reagálni, de kétségtelen, hogy minél gyorsabban lép valaki, annál nagyobb az esélye, hogy egy lehetőségekkel, ne pedig egy kihívásokkal teli időszak elé kelljen néznie.

Az online világ nagy előnye, hogy közgazdasági szempontból alacsony belépési költséggel rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy nem kell óriási költségekbe verni magunkat, könnyen tud mindenki a saját pénztárcájához alkalmazkodni.

Lehetőséget adunk

Ne maradjon le, lépjen szintet velünk! Hozza át hozzánk weboldalát! Szolgáltatásunkkal már meglévő honlapja egy olyan környezetbe kerülhet, ahol kényelmesen tudja szerkeszteni, sőt, akár új funkciókkal is bővítheti! Ráadásul a weboldalak importálása a legtöbb esetben díjmentes!

Menjen biztosra! Mielőtt minket választana, lehetősége van kipróbálni egy demó verzióban, hogy mire lehetne képes, ha minket választana. A 14 napos próbaidő után pedig még mindig 100%-os pénzvisszafizetési garanciát adunk a szolgáltatási díjra 45 napig.

Fejlesztene? Új megjelenést szeretne? Nálunk ez sem akadály, rendszerünk semmilyen korlátozást nem tartalmaz!

Vegy fel velünk kapcsolatot még ma!

Megrendelem az ingyenes, szerkeszthető próbaoldalamat!